Αφιέρωμα στο Δασικό χωριό Δρυάδες, Δήμου Ιτάμου

Βρίσκεται στις νοτιανατολικές πλαγιές της Πίνδου στο Καροπλέσι του Δήμου Ιτάμου, του Νομού Καρδίτσας. Τριανταεπτά χιλιόμετρα από τη πόλη της Καρδίτσας ,  απλώνεται σε έκταση 25 στρεμμάτων , κατάφυτη από έλατα και δρυς που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο φυσικής ομορφιάς.
Σε υψόμετρο 950 μ αναδεικνύεται η μεγαλοπρέπεια του φυσικού τοπίου , ιδανική να ξεκουράσει και να ανανεώσει τον επισκέπτη.
Το εντυπωσιακό δάσος Καροπλεσίου μαγεύει όχι μόνο τους απαιτητικούς αλλά και τις νύμφες της Ελληνικής Μυθολογίας , οι οποίες διάλεγαν πάντα το ωραιότερο σημείο ενός δάσους για να στήσουν το χορό τους. Ο συνδυασμός αυτός έδωσε και το όνομα Δρυάδες στο Δασικό χωριό. Το δασικό χωριό περιλαμβάνει είκοσι ξύλινα σπιτάκια των δυο δωματίων με ογδόντα κρεβάτια, εστιατόριο αίθουσα εκδηλώσεων, αθλητικούς χώρους(γήπεδο μπάσκετ & βόλεΐ) και τρεις χώρους στάθμευσης.

Η κατασκευή του Δασικού χωριού πραγματοποιήθηκε ολοκληρώθηκε σε δυο χρόνια 1998-2000 και αποτελεί ένα πρωτόγνωρο έργο αναψυχής και τουρισμού στην περιοχή, πραγματική προσφορά στην ισορροπία του οικοσυστήματος. Ενταγμένο σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας και παραδόθηκε για χρήση το φθινόπωρο του 2001 στον Δήμο Ιτάμου.

Εστιατόριο

Παράλληλα με τη λειτουργία των καταλυμάτων διαμονής στις εγκαταστάσεις λειτουργεί το εστιατόριο – αίθουσα εκδηλώσεων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και εκδρομέων. Η ευγένεια και η εμπειρία των υπευθύνων του εστιατορίου εξασφαλίζουν άνετη διαμονή και γαστρονομική απόλαυση με τις λιχουδιές και τα ψητά της περιοχής.

H διαδρομή

Ο επισκέπτης φθάνοντας στη Καρδίτσα διέρχεται από το Καλλίθηρο και ανηφορίζει προς την Καστανιά. Στην διασταύρωση της Καστανιάς ακολουθεί (αριστερά) το δρόμο προς Ίταμο – Καροπλέσι. Στον αυχένα του Ιτάμου συνεχίζει ευθεία προς το Καροπλέσι (αφήνοντας αριστερά την βρύση του Ιτάμου και το δρόμο προς Γιαννουσέικα) και καταλήγει στο Δασικό χωριό (ένα χιλιόμετρο μετά το συνοικισμό Ανθηρό)
Η διαδρομή των (37)τριάντα επτά χιλιομέτρων είναι αξιοθαύμαστη σε ομορφιά με εναλλαγή τοπίων κάνοντας τον επισκέπτη να νιώθει τη φυσική αντίθεση του ορεινού όγκου & κάμπου.

διαδρομές
Ο επισκέπτης του Δασικού χωριού μπορεί εύκολα να φθάσει στη λίμνη Ν. Πλαστήρα , στα πανέμορφα και γραφικά χωριά των Αγράφων , να ζήσει από κοντά στη φιλοξενία, να μάθει για τη πλούσια ιστορική παράδοση , να γνωρίσει τους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους και τα θρησκευτικά προσκυνήματα.

επικοινωνία

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2441081654, και ΦΑΞ 2441081654
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ στο 2441081654  από τις 08.30 έως στις 20.00

Επικοινωνία για εντυπώσεις, παράπονα και ότι άλλο θέλετε στο dryades@itamos.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΤΑΜΟΥ
ΕΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΚ 43100

Tα στοιχεία είναι από το site του Δημου-

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s