Ζάκυνθος: Άποψη επισκεπτών (Ι)- σχολιασμός

chart11.jpg

Ήταν η πρώτη σας επίσκεψη στο νησί;

Πρώτη 73,29% Έχω ξαναέρθει 26,71

Όσον αφορά το πρώτο διάγραμμα παρατηρούμε ότι το ποσοστό των τουριστών που επισκέπτεται τη Ζάκυνθο για δεύτερη και ίσως και τρίτη φορά (26,71%) είναι αρκετά  μεγάλο ως ποσοστό, ακόμα και με το ποσοστό εκείνων που την επισκέπτονται για πρώτη φορά (73,29%). Το γεγονός αυτό μας κάνει να συμπεραίνουμε ότι η Ζάκυνθος δεν είναι απλά ένας δημοφιλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες, αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστος αφού προσφέρει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για κάποιον να επανεπιλέξει το νησί ως θέρετρο των καλοκαιρινών του διακοπών.

chart21.jpg

H Πληροφόρηση που λάβατε ήταν επαρκής;

Ναι 63,29 Όχι 36,71

Η επαρκής πληροφόρηση των επισκεπτών όσον αφορά είτε τις δραστηριότητες που μπορούν να παραγματοποιήσουν είτε κάποια ενημέρωση που θα ήθελαν να έχουν σχετικά με το νησί, δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο αφού το 63,29% των τουριστών δήλωσαν πως η ενήμερωση την οποία είχαν σχετικά με το νησί δεν ήταν ικανοποιητική. Το γεγονός αυτό μπορεί να οφείλεται στις ελλειπής πληροφορίες που παρέχουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στους πελάτες τους.
chart3.jpg

Πως θα θέλατε να περιγράψετε τον προορισμό;

Ευχάριστο 77% Δυσάρεστο 2,53% Υποτονικός 16,46% Κακό 3,80%

Το τρίτο διάγραμμα, παρουσιάζει ουσιαστικά έναν πρώτο χαρακτηρισμό του νησιου από τους επισκέπτες του. Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε και από τα ποσοστά του διαγράμματατος, οι εντυπώσεις μόνο θετικές μπορούν να είναι αφού η πλειοψηφία των επισκεπτών (77%) το χαρακτηρίζει ως ευχάριστο θέρετρο όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσούν από το άγχος της καθημερινότητας (χαλαρωτικό 16,46%).Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί, αποτελούν απόρροια του γεγονότος ότι η Ζάκυνθος διαθέτει ένα πλούσιο φυσικό τοπίο, το οποίο αγκαλιάζεται από υπέροχες παραλίες με κτυστάλλινα νερά εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια άνετη διαμονή στους επισκέπτες της.

chart4.jpg

Πως αξιολογείτε την ποιότητα της διαμονής, του φαγητού και των υπηρεσιών γενικότερα;

Το τελευταίο μας διάγραμμα, αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη εικόνα, όσον αφορά τους δυνατούς και προβληματικούς τομείς της Ζακύνθου ως τουριστικό προορισμό. Όπως εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε κοιτάζοντας το διάγραμμα , τον δυνατότερο τομέα του νησιού αποτελεί οι μεγάλες ξενοδοχιακές μονάδες, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες των επισκεπτών στο κομμάτι της διαμονής. Αντίθετα, το φαγητό και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, είναι οι δύο τομέις οι οποίοι χρήζουν την ανάγκη άμεσης βελετιώσης. Συνέπεια του γεγονότος αυτού , μπορεί να είναι η ελλειπής εκπαίδευση του προσωπικού καθώς και σε μερικές περιπτώσεις το κόστος (φαγητού) σε αντιπαράθεση με την ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρεται. Είναι σημεία στα οποία θα πρέπει να δωθεί περισσότερο έμφαση με σκοπό όχι μόνο την αύξηση των επισκεπτών του νησιού αλλά και τις προωθησής του ως προορισμό.

Advertisements

One response to “Ζάκυνθος: Άποψη επισκεπτών (Ι)- σχολιασμός

  1. Pingback: Ζάκυνθος: Ερωτηματολόγια κατοίκων « DeTour Project: Βιώσιμος προορισμός

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s