Συμπέρασματα από επισκέπτες Καρδίτσας

Αρκετά στοιχεία για τους επισκέπτες της Καρδίτσας τα βρήκαμε έτοιμα από την ΑΝΚΑ, έτσι γλιτώσαμε αρκετό πρόσθετο χρόνο δουλειάς, αφού ήταν ήδη σε excel, και έτσι έπρεπε να κάνουμε μία σχετικά εύκολη-ευκολότερη πάντως- επεξεργασία από ότι κάναμε για τα στοιχεία στη Ζάκυνθο. Τα στοιχεία αφορούν τη γνώμη των επισκεπτών για τη διαμονή, το περιβάλλον, τις εκδηλώσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών. Συνοπτικά τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

Η ικανοποίηση σχετικά με τη διαμονή για τους επισκέπτες της Καρδίτσας είναι παραπάνω από ικανοποιητική αφού το 50% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο, με μόνο το 15% καθόλου.

Για το περιβάλλον μπορεί οι επισκέπτες να είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη συντήρηση των μονοπατιών, αλλά δεν είναι τόσο για την καθαριότητα στο φυσικό περιβάλλον.

Για τις εκδηλώσεις στο νομό, επίσης δεν είναι ικανοποιημένοι. Μόλις το 30% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 35% όχι. Για τη ψυχαγωγία περίπου τα ίδια, αλλά περισσότερο λίγο είναι το ποσοστό των ικανοποιημένων επισκεπτών, με ένα 10% να διαφέρει.

Για την ποιότητα των υπηρεσιών γενικά η γνώμη των επισκεπτών είναι μέτρια, με καλύτερη την ποιότητα του τοπίου, όπου το 55% θεωρεί ότι είναι πολύ καλή. Καλή ακόμα είναι και η ποιότητα του φαγητού, πράγμα που αποδεικνύει την ποιότητα των τοπικών προϊόντων του νομού. Για την ποιότητα των υπηρεσιών όμως όπως και για την ποιότητα των τουριστικών πληροφοριών η γνώμη των επισκεπτών είναι μέτρια. Γενικότερα, στους υπόλοιπους δείκτες φανερώνεται η αδυναμία των υποδομών και του τριτογενούς τομέα στο νομό Καρδίτσας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s