Συμπεράσμα από αφίξεις αεροσκαφών στη Ζάκυνθο

Έπειτα από τα συμπεράσματα για τους επισκέπτες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και τις αφίξεις αεροσκεφών, θα παρουσιάσουμε εδώ συγκεκριμένα δεδομένα για χώρες και τις τάσεις εθνικά.

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει τις πτήσεις charter από τη Μεγάλη Βρετανία στη Ζάκυνθο την τελευταία δεκαετία. Επιβεβαιώνεται η πτώση που έχε ξεκινήσει από το 2003 και συνεχίζει την τελευταία τετραετία. Ο ρυθμός μείωσης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι όμως σταθερός.

Στο διπλανό πίνακα φαίνονται οι χώρες που παρουσιάζουν μείωση την τελευταία δεκαετία. Η χώρα με την μεγαλύτερη πτώση, μετά το 2002, μετά το ευρώ δηλαδή είναι η Γερμανία όπου η μείωση αγγίζει το μισό των αφίξεων. Οι άλλες χώρες είναι η Σουηδία, η Νορβηγία, η Φιλανδία και η Αυστρία.

Στον παρακάτω πινάκα εμφανίζονται οι χώρες που παρουσιάζουν αύξηση στις αφίξεις charter την τελευταία δεκαετία. Μετά το 2002, ειδικά η Ουγγαρία και η Τσεχία εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Ζάκυνθο, με άνοδο που φτάνει το 100%. Ακολουθούν με μικρότερο ρυθμό αύξησης η Σλοβενία, η Πολωνία, η Σερβία και η Ιρλανδία.

Το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι οι αφίξεις έχουν μείωση από τις παλιές χώρες μέλη της ΕΕ με υψηλότερα εισοδήματα, και νέες ευρωπαικές χώρες επισκέπτονται το νησί.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s