Συμπεράσματα για το νομό Ζακύνθου

Απο τα προηγούμενα προκύπτουν επιγραμματικά τα εξής συμπεράσματα:

  1. Η Ζάκυνθος αποτελεί ήδη ένα δημοφιλή τουριστικό προρισμό, αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών της, την επαναεπιλέγει για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές.
  2. Ένας από τους τομείς που θα πρέπει να δοθεί λίγο περισσότερη έμφαση είναι αυτός της πληροφόρησης των επισκεπτών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό από τους ερωτηθέντες δήλωσαν δυσαρεστημένοι από το ήδη υπάρχον επίπεδο ενημέρωσης τους. Αυτό αποδεικνύει ότι οι φορείς του νησιού δεν ασχολούνται με την ενημέρωση του επισκέπτη όσο θα έπρεπε.
  3. Η σωστή εκμετάλλευση του φυσικού κάλλους του νησιού σε συνδυασμό με τις ξεδοχειακές υποδομές έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίζουν τις εντυπώσεις των τουριστών από την πρώτη κιόλας ματιά, και καθιστούν τη Ζάκυνθο προορισμό για δεύτερη επίσκεψη.
  4. Οι φορείς έχουν μεν διάθεση και τα μέσα, αλλά μάλλον δε διαθέτουν τη διάθεση για συνεργασία αλλά περισσότερο τη τεχνογνωσία για να μετατρέψουν το υπάρχον τουριστικό προιόν της Ζακύνθου (από το Λαγανάς-αγγλίδες) σε κάτι πιο ποιοτικό (Ναυάγιο, πράσινος και θρησκευτικός τουρισμός, yachting) και στοχευμένο.
  5. Η έλλειψη ειδίκευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων καθώς και το μεγάλο κόστος σε κάποιες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες (φαγητό) αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη βελτίωση και ποροώθηση της εικόνας του νησιού ως τουριστικό προορισμό. Αντίθετα, το σχετικό εύρος και η ποιότητα των ξενοδοχειακών μονάδων κερδίζει το χαμένο έδαφος, αποδεικνύοντας ότι ναι μεν η φιλοξενία βρίσκεται ψηλά, η παροχή άλλων υπηρεσιών απουσιάζει από τις επιλογές και την αξιολόγηση του επισκέπτη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s